Logotype Stadsenergi en del av Stadsbyggarna Syd AB
Grön energi för dig och planeten

Solceller och Solpaneler i simrishamn

Vi installerar solpaneler i hela Simrishamn med omnejd.

Solenergi Helsingborg

lite kort om simrishamn

På Österlen i Skåne finner man tätorten Simrishamn,
som även är centralort i Simrishamns kommun. Stadens första namn var Svimraros som eventuellt betyder ”oset”, vilket refererar till mynningen vid ån Svimber, som rinner långsamt genom staden.

Under medeltiden var Östra Tommarp, 8 km väster om Simrishamn, huvudort i trakten med egen myntutgivning och ett större kloster. På 1100-talet grundades klostret i Tumathorp av premonstratensorden. Staden utvecklades till ett religiöst centrum, vilket fick stor betydelse för utvecklingen av lantbruk, kreatursavel och trädgårdsodling. Tumathorps och klostrets storhetstid sträckte sig fram till en större brand 1304. En annan orsak till att det gick det sämre för Tumathorp på 1400-talet var Hansan, som lokaliserade sig i Simrishamn. När Tumathorp förlorade stadsprivilegiet år 1537 motade bönderna bort den siste munken 1570 och klostret förföll. Under 1600-talet övergick Simrishamn till att bli huvudort i trakten.

Solenergi i simrishamn

Vi installerar solpaneler i hela Simrishamn med omnejd. Oavsett om du bor i en villa, är fastighetsägare eller vill installera solpaneler
på din kontorsbyggnad, är du välkommen att kontakta oss. Du som bor i Simrishamn kan även enkelt räkna ut ytan på dit hustak, 
för att ge oss en tydligare bild av ditt projekt. Ju mer information vi får, desto enklare blir arbetet med installationen av solpanelerna.

våra produkter

Solceller är det som finns inuti solpaneler och som konverterar solenergi till el. När solljus träffar en solcell så skapas en spänning mellan solcellens framsida, som blir negativt laddad, och solcellens baksida, som blir positivt laddad. Den elektriska spänningen skapar energi i form av likström. Därefter konverteras likströmmen till växelström i en växelriktare, vilket blir växelström som kan användas i ditt hus eller skickas ut på elnätet. När du väljer att skicka ut elen på elnätet kan du även ta betalt för elen.

solceller

laddningsboxar

växelriktare

batterier

Vi säljer olika typer av produkter från olika producenter. Klicka på knappen nedan för att komma se vårt utbud.

Våra samarbetspartners

huawei logotype
Solaredge logotype
Longi logo logotype
Hyndai heavy industries logo
Electrolux logotype logo
Logotype SMA
Stadsenergi symbol

Kontakta oss redan idag för en gratis offert.
Välj ett alternativ nedan, samt berätta lite kort om dina tankar och önskemål.